- Ruwvoer -

Graszaadhooi

Kenmerk:
Vrij van endofyten
Herkomst:
West-Europa

Graszaadhooi is gedorst hooi met veel structuur en lage voedingswaarde. We hebben verschillende soorten graszaadhooi te koop zoals Engels raaigras, Rietzwenk, Roodzwenk en Veldbeemd. Gebaald in kleine en grote balen.

  • Kleine balen: 45 x 40 x 80 cm (25 kg)
    • In bundels van 14 stuks (±350 kg)
  • Grote balen: 90 x 120 x 240 cm (±450 kg)

Prijsinformatie

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Hoe werkt dit?

Op maat geleverd
Ontvang prijzen per email
Top kwaliteit sinds 1938

SKU: - Categorie: Geschikt voor: ,

Ruwvoeranalyse aanvragen

Wilt u een onafhankelijk analyse ontvangen van ons ruwvoer? Vraag dan vrijblijvend een ruwvoeranalyse bij ons aan. Zo krijgt u vooraf inzicht in de voedingswaardes van het ruwvoer. U ontvangt de ruwvoeranalyse binnen 1 werkdag digitaal in uw mailbox.

– Partners van Fourages –

 

dierenpark amersfoort
burgerszoo
politie
artis
heineken

Meer over graszaadhooi

We verkopen verschillende soorten gedorst hooi

gmp-plus-tagGraszaadhooi is een grof, stengelig en structuurrijk bijproduct afkomstig van de graszaadteelt. Graszaadhooi blijft over na het dorsen van het hooi. Het gedorste hooi is een eensoortig gras dat vrij is van onkruid en endofyten.

Het gedroogde hooi heeft lage voedingswaarde dus kan perfect bijgevoerd worden als ruwvoer in het rantsoen van uw paarden. Door de grove structuur van het hooi is het ook geschikt als pensprik voor koeien.

“Graszaadhooi is mooi structuurrijk ruwvoer voor paarden en rundvee.”
– Team Nijssen Fourages


Plus- en minpunten

  • Vrij van endofyten en onkruid.
  • Paard moet langer kauwen, goed voor speekselproductie.
  • De grove structuur stimuleert (prikt) de darmwand.
  • Aanvulling van ruw- en krachtvoer is aanbevolen.

Wat kost graszaadhooi?

Neem vrijblijvend contact met ons voor de actuele prijzen van kleine en grote balen graszaadhooi. Hoe groter uw bestelling hoe meer voordeel, we werken namelijk met een staffelkorting. Wilt u geanalyseerd graszaadhooi kopen? Vraag dan een ruwvoeranalyse bij ons aan/

Direct uw prijs weten bel: 0252 – 674 041


Afmetingen en gewichten

Kleine balen Grote balen (90)
Gewicht
25 kg
Gewicht
450 – 550 kg
Afmeting
45 x 40 x 100 cm
Afmeting
90 x 120 x 240 cm
Voorwagen
± 300 balen
vrachtwagen-enkel
Voorwagen
± 22 balen
vrachtwagen-enkel
Aanhangwagen
± 420 balen
vrachtwagen-trailer
Aanhangwagen
± 30 balen
vrachtwagen-trailer
Dubbele wagen
± 720 balen
vrachtwagen-combinatie
Dubbele wagen
± 52 balen
vrachtwagen-combinatie
graszaadhooi-structuur

Eigenschappen

Graszaadhooi heeft een lage voedingswaarde omdat het lang gedroogd is. Het droge gras is lang, stengelig en vezelrijk. Het is uitstekend ruwvoer voor paarden die een aanleg hebben om dik te worden, of gewoon om extra bij te voeren.

Het hooi is ook bijzonder geschikt als pensprik voor koeien. De stengels van het graszaad prikken de wand van de pens zodat de spijsvertering extra gestimuleerd wordt. Daarom wordt graszaadhooi toegepast als structuurbron in het rantsoen van melk- en rundvee. De variant voor rundvee is gesneden.

Ingrediënt: Gedorst hooi
Structuur: Grof, stengelig en structuurrijk
Herkomst: West-Europa
Drogestof: 85 – 95%
Geschikt voor: paard-pony-paardenhouderij Paard
koe-veehouderij Koe
Stofgehalte: Laag
Kleur: Frisgroen
Geur: Lichtzoet

Soorten graszaadhooi

Graszaadhooi is verkrijgbaar in verschillende soorten en smaken. Het hooi is niet het hele jaar door leverbaar, het beste bestelt u uw graszaadhooi rond de oogstperiode in de zomermaanden. Hieronder staan onze meest geleverde soorten graszaadhooi.

  • Engels raaigras – Geschikt voor extra pensprik voor rundvee. De ongesneden variant is mooi schraal ruwvoer geschikt voor paarden.
  • Rietzwenk – Lijkt op Engels raaigras maar heeft een wat grovere structuur.
  • Roodzwenk – Een fijn en ´naalderig´ hooi en lijkt op rietzwenk. Dit graszaadhooi is geschikt voor rundvee. Roodzwenk is minder geschikt voor paarden maar kan wel gevoerd worden als schraal ruwvoer in ongesneden vorm.
  • Veldbeemd – Fijn en smakelijk graszaadhooi met een zachte structuur. Net zoals bij Roodzwenk is dit meer geschikt voor rundvee dan voor paarden of pony’s.

Het graszaadhooi is vrij van endofyten

Al het graszaadhooi dat gekocht wordt bij fouragehandelaren die aangesloten zijn bij de Nederlandse Vereniging voor Fouragehandel (Hisfa) is veilig. De bij Hisfa aangesloten bedrijven, waaronder Nijssen Fourages, werken met een telersovereenkomst waarin expliciet wordt vermeld dat het betreffende graszaadhooi geen endofyten mag bevatten.

Een endofyt is een schimmel die planten onder andere beschermen tegen insectenvraat. Het graszaadhooi van Nijssen Fourages wordt gemaakt van partijen geselecteerd graszaadgewas die veilig zijn te gebruiken als ruwvoer voor uw dieren.


Bestelinformatie

Ons team helpt u graag met uw vragen over onze producten. U kunt ons telefonisch of per email bereiken. Lees meer over het bestellen bij Nijssen Fourages of vraag direct de actuele dagprijs en voorraadstatus op:

Bel: 0252 – 674 041
Mail: info@fourages.nl